Стиропор одбор изградба технологија

Планот за изградба

1, условите за градба

1) основните ѕид е прифатен. Врати, дограма и телото ѕид во различни гасоводот, водовод заградата, вградени делови, итн во согласност со дизајн и инсталација завршен.

2) плошноста на смолкнување ѕид треба да се провери со 2 милиони владетел. Кога максималното отстапување е поголем од 4, цементен малтер со дебелина од 20 1: 3 се користи за израмнување. Кога максимална девијација е помалку од 4, нерамна дел треба да се поправат со 1: 3 цементен малтер.

3) ѕид ѕидарски се израмнети со 20 дебелина од 1: 3 цементен малтер.

4) основниот ѕид и израмнување слој треба да биде сува.

5) температурата на околината градилиштето и температура на површината на ѕидот во рок од 24 часа по изградбата не смее да е помал од 5 ℃, силата на ветерот не е повеќе од 5.

6) треба да се преземат ефективни мерки во текот на летото конструкција за да се спречи дождовница од перење текот на ѕидот.

2, градежни алати

Електрична жица машина, слот машина, позадина нож, шрафцигер, бонсек нож, ножици, електричен миксер, вежба влијание, електрични чекан, четка, груб шкурка и заеднички алатки.

3, процесот на изградба со посебни лепливи третман ѕид-подлога четка интерфејс агент заедно со паста екструдирани табла пред-лепило табла страна мрежа лента за дупчење и инсталација на фиксна парчиња од екструдирани табла мелење израмнување четка интерфејс агент заедно со полимер малтер со на основниот слој на полимер малтер со вградени паста решетката ткаенина површинскиот слој на полимер малтер

4. Клучни точки за изградба работа

третман 1. Грасрут

Темелно да се отстрани површина на основата ѕид на подвижна пепел, масло, средство за ослободување мувла, сосема испразните го тапанот и атмосферски материјали кои влијаат на јачината на поврзување.

2. Со цел да се зголеми сврзување сила помеѓу екструдирани одборот и на база слоеви, интерфејс агент ќе се бранеа од двете страни на екструдирани одборот.

3. Специјални врзива:

1) се става 5 делови (од тежина) на сува мешани малтер во чиста пластична кофа, се додава 1 дел од прочистена вода, се промешува додека додавање на вода, а потоа се користи рачно електричен миксер за да се поттикне за 5 минути, додека смесата е еднакво мешани и конзистентност е умерена.

2) ја напушти подготвени врзивно средство за 5 минути и се меша пред употреба. Изготвената врзивно средство треба да се искористи во рок од 1 час.

3) само прочистена вода е дозволено да се додаде на специјални врзивно средство, и нема други адитиви (агенти) им е дозволено да се додаде.

4. Инсталирајте истиснување одбор

1) големината на стандардот плоча е 1200 * 600, и дијагонала грешка е помала од 2. жица машина на електротермички или алатка нож се користи за да се намали на екструдирани плоча, а дозволена девијација на големината е 1,5.

2) решетката крпа виткање: пред-спои решетката крпа на екструдиран табли на дупки на врати и прозорци и од двете страни на деформација зглобовите, со вкупна ширина од околу 200 и ширина од 80 за виткање дел. Специфичните метод е како што следува: должината сечење на решетката ткаенина е 180 и се додава на дебелина на одборот. Прво, специјален врзивно средство со должина од 80 и ширина од 2 се применува на торба пресвртна дел, а потоа и 80-долга крпа решетката се притисне, а остатокот е исфрлен за подоцнежна употреба.

3) ги применуваат подготвени специјални врзивно средство на задниот дел од екструдиран лист. Дебелината на набивање на врзивно средство е околу 3. Со цел да се обезбеди цврста врска, методот на поврзување може да биде усвоен од страна на метод сврзување лента и лента метод точка.

4) се држи метод: со мистрија забот ќе биде специјален лепак хоризонтална униформа избрише на екструдирани одбор, ширина од 10, со дебелина од 10, средината растојание од 50.

5) точка метод: користење на лопатка за да ги избрише 50 широк и 10 дебела специјални врзивно средство околу и во средината на секоја екструдирани табла, а потоа ги избрише 100 дијаметар и 10 дебела пепел торта во просторот на екструдирани табла.

6) брзо ставете екструдиран пластична табла со посебен лепак на ѕидот за да се спречи површина од дерењето и губење на сврзување сила. Нема посебни лепливи ќе се применуваат од страна на екструдиран лист.

7) по екструдирани одбор е залепен на ѕидот, тоа треба да се притисне со линијар за 2 метри за да се обезбеди својата мазност и цврсти вметнување. На избирачкиот одбор се исцеди цврсто помеѓу одборот и ќе им биде дозволено без пукнатини. Како на јазот формирана од страна на сечење не е исправен, екструдиран одбор се вметнат и полиран. Секој залепени на одборот, треба да се вадат од посебни лепливи јасно.

8) екструдиран одбори се piecewise атипичен од дното до врвот, заедно хоризонтална насока, и секој ред на одборите треба да има должина од 1/2 влечкаат зглобовите и локалната минимум влечкаат зглобовите не треба да биде помал од 100.

5. монтирање тела:

1) одредување делови ќе бидат инсталирани по истиснување одбор е залепена за 8 часа, а ќе се заврши во рок од следните 24 часа. Во зависност од локацијата на барањата за дизајн со ударни вежба дупчење, решетката 10, дупчење во длабочина на база на ѕидот од околу 60, длабочината на сидро во длабочината на база на ѕидот од околу 50 години, да се осигура дека цврст и сигурен.

2) бројот на фиксни делови треба да бидат поставени во согласност со дизајн спецификацијата.